Kinderen van gedetineerde moeders> VU is verder kijken
Kinderen van gedetineerde moeders

Wat gebeurt er als je moeder naar de gevangenis gaat? Hoe vaak kun je je moeder opzoeken? Vertel je het je vrienden en vriendinnen of hou je liever je mond? Wie zorgt er eigenlijk voor je, doet je moeder dat nog steeds of gaan pleegouders voor je zorgen, of je opa en oma? Sanne Hissel kijkt in haar onderzoek naar de zorg voor de kinderen: wie zorgt er nu voor de kinderen, en overleggen moeder en deze verzorger wel? Wat merken kinderen daarvan? En kan de situatie van kinderen van gedetineerde moeders verder verbeterd worden?

Sluiten Detentie & moederschap >
Bystanders> VU is verder kijken
Bystanders

Wat doen mensen als iemand op straat bedreigd wordt of geschopt, grijpen de "bystanders" dan in? En als een politieagent aanloopt, grijpen ze nog steeds in, of denken ze: "laat die het maar opknappen!"? Marco van Bommel onderzoekt of het uitmaakt als een bekende in de groep bystanders is. Grijpen mensen dan sneller (of juist minder snel) in, en waarom? Het onderzoek naar de rol van bystanders is belangrijk omdat de gewone burger die toevallig aanwezig is, een belangrijke rol speelt bij het bestrijden en voorkomen van criminaliteit.

Sluiten Bystanders >
Visiting fellow> VU is verder kijken
Visiting fellow

Prof. Candace Kruttschnitt doet ook dit jaar het Phoolan Devi instituut aan. Zij zal in juni aanwezig zijn. Prof. Kruttschnitt is expert op het gebied van empirisch onderzoek naar vrouwelijke gedetineerden. In haar onderzoek heeft zij kwantitatieve en kwalitatieve methoden met normatieve inzichten gecombineerd. Haar studie naar vrouwelijke gedetineerden in Californië en Engeland is internationaal toonaangevend.

Sluiten Internationale bezoekers >

    spamfuik@vu.nl